Центральний районний суд Новосибірську відклав розгляд позову російського опозиціонера Навального проти чинного мера міста Анатолія Локотя. Судочинство відкладено до отримання результатів лінгвістичної експертизи слів чиновника.

Таким чином, дата проведення нового засідання по цій справі знову залишається невідомою. Олексій Навальний вже і до цього робив кілька спроб для початку судового процесу.

Навальний та партія ПАРНАС звернулась до Слідчого комітету Росії роздивитися справу проти Локотя за статтями "наклеп", "перешкоджання здійсненню виборчих прав" і "перешкоджання проведенню зборів, мітингу, демонстрації, ходи, пікетування або участі в них". Однак, слідчі не побачили ніяких протиправних дій мера.

Пізніше опозиціонер звернувся до суду із заявою про бездіяльність слідчих. Але й цього разу отримав відмову.

Читайте також: Ходорковський закликає не дотримуватись російських "аморальних" законів

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Сам мер Новосибірська заявляв, що "Демократична коаліція" спонсорується закордонними інвесторами, а її участь у виборах може спричинити "помаранчеву революцію". Локоть додав, що виборцям платитимуть по 150 рублів за голос. Він заборонив партії ПАРНАС приймати участь у сиборах.