За два місяці чисельність бойовиків зменшилася на 3-5 тисяч. Одна з причин - дезертирство. Цю проблему бойовики намагаються вирішити за рахунок проведення дуже жорсткої мобілізації, розповів координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук. Пише видання "Гордон".

Останнім часом на Донбасі все менше охочих воювати на боці "ДНР" і "ЛНР", розповів координатор групи "Інформаційне опір", депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

Читайте також: "Російські найманці їдуть на війну як гарматне м'ясо" - Тимчук

"За два місяці чисельність бойовиків зменшилася на 3-5 тисяч чоловік. Одна з причин цього - дезертирство. Цю проблему вони намагаються вирішити шляхом проведення дуже жорсткої мобілізації. Ми спостерігаємо в ряді населених пунктів Донецької області втечу молоді. На пунктах пропуску з Росією введено нове правило: чоловіків молодше 60 років в Росію не впускають. А дезертири тим часом розчиняються на просторах Донбасу і невідомо куди діваються", - повідомив Тимчук.

Однак він вважає, що поки зменшення чисельності бойовиків істотно не змінює ситуацію на Донбасі.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Крім того, з Росії вже не йде такий щільний потік найманців. Це свідчить про те, що у Путіна, з одного боку, реальна проблема з набором добровольців. З іншого боку, для Путіна, якщо він не збирається проводити широкомасштабну операцію найближчим часом, а намагається просто дестабілізувати ситуацію в Україні, зменшення на 3-5 тисяч чоловік не принципово.