Чотири млрд доларів, які кредитори погодилися "списати" Україні в ході переговорів про реструктуризацію боргу, будуть використані на збільшення соціальних видатків та витрат на оборону, заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.

Про це повідомляє ВВС.

"Україна не буде платити ці кошти взагалі, та не буде сплачувати відсотки по них. Натомість вона зможе спрямувати ці кошти на фінансування найбільш важливих для держави напрямків – соціальні видатки та національну оборону країни", - заявила міністр фінансів.

Читайте також: Кредитори спишуть Україні 20% боргу

За словами Наталії Яресько, час, який Україна отримала завдяки перенесенню боргових виплат із 2015-2023 року на 2019-2027 роки, буде використаний на відбудову економіки.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

В ході переговорів українського уряду із комітетом приватних кредиторів, що тривали від березня цього року, кредитори погодилися на "списання" 20% боргу, а також на відтермінування початку погашення решти боргу - близько 15,5 млрд доларів - до 2019 року.