Бази важкого устаткування збройних сил США розмістять у Польщі в середині 2016 року.

Про це заявив міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк, передає TVN24.

"В результаті досліджень і переговорів з американськими партнерами були обрані два місця для баз важкої військової техніки США", - зазначив він.

Одну з них розмістять в західній Польщі, іншу – в північно-східній частині країни. Міністр відмовився давати більш детальну інформацію про військові бази.

Сємоняк повідомив, що переговори щодо розміщення двох американських баз у Польщі планують завершити до зустрічі міністрів оборони НАТО. Вона пройде на початку жовтня цього року в Брюсселі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Читайте також: У Європі розмістять американські винищувачі п'ятого покоління

Міністр зазначив, що американську важку техніку розмістять в середині 2016 року.

"Хотілося б пов'язати це з участю американського війська в навчаннях "Анаконда", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про плани Пентагона відправити танки, бойові машини та іншу важку техніку у країни Балтії та Східної Європи. Також планується перекинути до п'яти тисяч солдатів.