На прикладі захопленого українськими вояками у бойовиків у Широкіному боєкомплекту, волонтери показали, яку зброю Росія постачає своїм найманцям на Донбас.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написала волонтер Марина Комарова, передає Цензор.НЕТ.

"Новини військторгу Донбасу або чим воюють ополченці. Розглянемо на прикладі "віджатого" під Широкиним у сепарів БК."

У боєкомплекті були знайдені предмети виробництва РФ:

"Російська форма. Між буквами" военспецодежда " і циферками можна розгледіти назву міста, де шилося - Москва."

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Осколковий снаряд ОГ-7в " Осколок "для РПГ-7в. Розроблений у Росії в 1999 році".

А також: "Термобаричний боєприпас." Боєприпаси об'ємного вибуху великих калібрів, по потужності порівняно зі сверхмалими тактичними ядерними боєприпасами, але у них відсутній радіаційний ефект поразки ". Та інші.

Читайте також: Житель Донеччини зберігав у будинку два гранатомети (фото)

"Питання до знавців: що з цього є у нас на озброєнні? Тому що за два останніх снаряда мені вояки, яким показувала, сказали, що в очі таке у нас не бачили. А взагалі мене мучить інше питання ... Як так вийшло, що найкращі військторги з сучасними боєприпасами виявилися сконцентровані тільки на території Донбасу? А на нашій стороні тільки мотлох зі складів? " - пише Марина.

Нагадаємо, що два автомати "Калашникова" та 29 патронів виявили в автомобілі "Volkswagen" на контрольно-пропускному пункті в Георгіївці. За кермом машини знаходився 22-річний житель Дніпропетровської області. Він заявив, що зброю знайшов у лісопосадці біля села Карлівка та збирався здати його в міліцію.