Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберґ відкрив навчальний центр у Грузії. Військовослужбовці, що навчатимуться в центрі, повинні підвищити свою кваліфікацію до стандарту НАТО і підвищити шанси на вступ Грузії в Альянс.

Столтенберґ виступив на відкритті центру на військовій базі недалеко від Тбілісі і заявив, що центр повинен стимулювати обороноздатність Грузії, пише Радіо Свобода. На ці заходи Грузія погодилася піти на саміті у вересні минулого року.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Ґарібашвілі заявив, що навчальні центри не націлені проти інших країн, а призначені для підтримки "регіональної безпеки, миру і стабільності".

Читайте також: США наступного року розмістять бази важкої техніки у Польщі

У Міністерстві закордонних справ Росії розкритикували відкриття центру НАТО в Грузії. "Розміщення військового об'єкту НАТО в Грузії стане серйозним дестабілізуючим фактором для безпеки в регіоні", – заявила речниця відомства Марія Захарова.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Росія, яка вела війну з Грузією в 2008 році, і підтримала два її сепаратистських регіони, виступає проти вступу Грузії в НАТО і заявляє, що цей крок буде загрожувати безпеці в регіоні.