Бюро парламентської асамблеї Ради Європи розгляне дії французького депутата , керівника комітету з питань міграції Тьєррі Маріані стосовно поїздки до окупованого Росією Криму. Ймовірно, буде прийняте рішенні про його відставку.

Про це повідомляє сайті ПАРЄ, передає "Європейська правда".

Воно пройде 31 серпня в Парижі. На розгляд буде винесене питання про реакцію цього органу на поїздку низки французьких парламентарів до Криму.

У листування голови української делегації Володимира Ар'єва, інших депутатів ПАРЄ від України, Тьєррі Маріані та президента ПАРЄ Анн Брассер піднімається це питання.

Ар'єв нагадує, що Маріані та його колеги поїхали до окупованого Криму без погодження з Україною та незаконно перетнули кордон. Він наголошує, що цим самим французькі депутати порушили низку рішень ПАРЄ, ухвалених в 2014-2015 роках.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

В спільному листі депутатів на адресу Маріані зазначається, що його дії свідчать про "грубе порушення ним міжнародних норм, кодекса поведінки депутатів ПАРЄ, а також неповагу до рішень ПАРЄ та головних принципів Асамблеї".

Читайте також: Європарламент візьметься за справу Сенцова-Кольченко

Українська сторона, на підставі цих фактів, просить ухвалити рішення про відставку його керівника на наступному засіданні.

Маріані відповів лише на лист, відправлений президентом ПАРЄ Анн Брассер. Поїздка в Крим, за словами французького депутата, є його невід'ємним правом тому, що він "керується принципом свободи пересування".

Нагадаємо, французькі депутати, які приїхали в анексований Крим з візитом, закликали скасувати санкції проти Росії.