Одним з найбільш визначних заходів в Нідерландах є SAIL Amsterdam. Це парад суден, що проходить в столиці країни Амстердамі. Він триває п'ять днів.

Щороку тут збирається величезна кількість різноманітних кораблів з усього світу. Це одне з найбільших зібрань суден у всьому світі.

Фестиваль SAIL Amsterdam вже став традиційним для Нідерландів. На жаль, він проходить всього лиш один раз на п'ять років. Фестиваль збирає велику кількість глядачів. Їх вражає і заворожує найяскравіший парад, який складається з тисячі суден.

Протягом усього фестивалю всі бажаючі можуть абсолютно безкоштовно відвідати будь-який корабель, що сподобався. Крім самого параду проходять дефіле невеликих парусних човнів, виступи хорів моряків і постановочні морські битви. Також гостей побачать яскраві змагання, паради та імітації найвідоміших боїв.

Читайте також: Британська верф випустила шикарний люксовий катер Luxman Bullet (фото)

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як правило, захід відбувається в двадцятих числах серпня. Дуже багато різних плавальних засобів, починаючи від зовсім крихітних вітрильників до габаритних кораблів, починають свій шлях з бухти. Вона знаходитися в північній частині Амстердама.

Вперше фестиваль пройшов в 1975 році на честь 700-річчя столиці Нідерландів. Тепер він є одним з найбільших морських парадів у світі і найбільшим в Нідерландах.

Рекорд учасники "Sail Amsterdam" встановили в 2000 році. Тоді в Амстердам прийшли вісім тисяч кораблів.