Керівник Генштабу Віктор Муженко звинуватив 40-й батальйон в здачі Дебальцево.

Про це передає УНН.

"40-й батальйон відкрив прохід до Дебальцевого. Це факт. 107 бійців здалися в полон і рівно через три доби були нам передані протилежною стороною, за їх ініціативою, без всяких умов. Це теж факт", - заявив Муженко.

За його словами, після того як 40-й батальйон відкрив для супротивника два опорні пункти, виникла необхідність закрити ділянку фронту шириною більше два км.

Читайте також: Бойовики активно відбивають міфічний наступ українських військ

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"І це зробили 23 бійця 95-ї бригади, які утримували позиції, коли диверсійні групи противника вже були в самому Дебальцевому. Не сотня і не дві сотні людей, а 23 десантника. Зведений загін бійців 95-ї бригади загальною чисельністю близько 70 осіб і загін, сформований на базі 1-го аеромобільного батальйону 79-ї бригади - це крайні резерви, на які ми могли розраховувати. Це все, що було", - уточнив глава генштабу.

Також він розповів, що зняти когось і перекинути під Дебальцевого не було можливості, оскільки зберігалася потенційна небезпека активних дій на інших напрямках.