Цигани перекрили найважливішу європейську магістраль А-1 біля Парижу.

Увечері 28 серпня циганський табір влаштував акцію протесту після стрілянини 25 серпня біля столиці Франції, коли загинули чотири їхні побратими. Цигани просили випустити з в'язниці батька однієї з жертв. Протестуючі палили автомобільні покришки і дерева.

Вранці в суботу зібрався апеляційний суд Ам'єна і прийняв рішення задовольнити вимоги маніфестантів. Ті припинили акцію і розійшлися. На місці бунту працюють пожежники, вони гасять розведені циганами багаття.

Читайте також: Угорщина саджатиме до в'язниць нелегальних мігрантів

"Незважаючи на те, що бар'єри зняті, автомагістраль буде закрита сьогодні для ремонту шосе", - заявив представник префектури департаменту Сомма.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Траса А-1 надзвичайно оживлена, і зараз по ній повертаються з європейських відпусток тисячі парижан. Атомобілістов попросили вибирати шляхи об'їзду.

Нагадаємо, що загострення міграційної ситуації спостерігається по всій Європі, і кожна країна намагається впоратися з цим по-своєму. Угорщина, сподіваючись захиститися від напливу мігрантів, будує стіну на кордоні з Сербією і привертає військових.