У Харкові правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру, через який відмивалися кошти терористичної організації "ЛНР". Про це повідомляє СБУ.

Зловмисники обслуговували майже 60 фіктивних підприємств, підконтрольних терористам. Кошти переводилися у готівку та кур'єрами доставлялися на тимчасово окуповані бойовиками території.

Конвертцент також "надавав послуги" підприємствам реального сектора економіки для ухилення від сплати податків до державного бюджету. За попередніми оцінками, щомісячний обіг коштів "конверта" складав понад 100 мільйонів гривень.

Співробітники СБУ у ході спецоперації затримали організаторку конвертцентру, яка є переселенкою з тимчасово підконтрольних терористам територій. Правоохоронці також затримали трьох кур'єрів, один з яких –міліціонер.

Читайте також: У Києві виявили конвертцентр, який фінансував терористів (фото)

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Під час обшуків співробітники спецслужби вилучили печатки і документацію підконтрольних терористам фіктивних фірм та понад 2 мільйони гривень.

Правоохоронці відкрили за даним фактом кримінальне провадження.

Наразі встановлюються особи всіх причетних до організації та функціонування конвертаційного центру.

Нагадаємо, днями Служба безпеки України викрила у Дніпропетровську та Харкові два конвертаційні центри з щомісячним обігом у 1 млрд гривень.