Присутність російської армії в Арктиці буде значно посилено до кінця поточного року.

Про це заявив міністр оборони РФ, пише Російська служба BBC.

"В даний час в цьому регіоні ведеться робота по нарощуванню угрупування авіації і ППО. До кінця року планується завершити формування корабельного винищувального і зенітно-ракетного полку, об'єднання ВПС і ППО", - повідомив Сергій Шойгу.

Читайте також: Путін дозволив російському флоту "розширятись" у Середземне море та Арктику

Мілітаризація російської Арктики відбувається на тлі посилення напруженості між Росією і Заходом через конфлікт в Україні та підготовлюваного в ООН розгляду спірних кордонів у Арктиці.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кремль невпинно намагається включити до сфери економічних інтересів РФ значні території арктичної Півночі, при цьому використовуючи як дипломатичні, так і військові інструменти.

На початку серпня Москва повторно подала в ООН заявку на розширення меж континентального шельфу в Арктиці за рахунок приєднання хребта Ломоносова та інших ділянок дна Північного Льодовитого океану. На багатий ресурсами арктичний шельф окрім РФ претендують Канада, Данія, Норвегія та США.

Росія до 2017 року запланувала створення нового арктичного командування "Север" для захисту національних інтересів в Арктиці. При цьому стало відомо, що на островах в Північному Льодовитому океані розміщені російські зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир С-1".