Депутат Держдуми і прихильник бандформувань Донбасу Йосип Кобзон міг на законних підставах отримати дозвіл на в'їзд в одну з країн Євросоюзу, повідомляє DW.

Зокрема, в МЗС Німеччини повідомили, що правила ЄС передбачають таку можливість з міркувань гуманітарної необхідності, але при цьому звільнення від одного з обмежень не дає права на звільнення від інших заходів.

Читайте також: Я б призупинив дипломатичні відносини з США - Кобзон

Наприклад, ця норма міститься в керівництві по реалізації та визначенню обмежувальних заходів - санкцій Ради ЄС. Країна-член ЄС, яка бажає зробити виняток із заборони на в'їзд, повинна письмово повідомити про це членів Ради ЄС.

Якщо жоден з них не висловить заперечень протягом двох днів після отримання відповідного повідомлення, таке виключення може бути надано, сказано в документі. Якщо ж хоча б один з членів Ради висловив незгоду, то підсумкове рішення буде прийматися шляхом голосування.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, Кобзон повідомив, що зможе продовжити лікування в Європі завдяки допомозі президента Росії Володимира Путіна: нібито завдяки втручанню російського президента йому дали візу. В інтерв'ю російським ЗМІ Кобзон повідомив, що має намір пройти курс лікування в Італії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кобзон за публічну підтримку терористів оголошений в Україні персоною нон грата і йому заборонений в'їзд на територію країни.