Мандрівник відправився в подорож по околицях Берліна в надії дослідити історію через будівлі і архітектуру, і наткнувся на дивовижне відкриття.

Про це блогер Містер Марат написав у своєму живому журналі.

Під Берліном мандрівник виявив величезний занедбаний військовий штаб, на території якого стоїть пам'ятник Леніну.

Це місце побувало у владі і німецьких, і радянських військ. Для солдатів червоної армії воно було штаб-квартирою, в той час як німці називали його "маленькою Москвою" або "Забороненим містом".

Весь комплекс дійсно походить на маленьке містечко. За розмахом він нагадує лікарняний комплекс Beelitz-Heilstatten, написав блогер.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: З Житомира по світу: екстремальний фотозвіт мандрівника автостопом (фото)

Під час першої світової війни цей штаб був найбільшою військовою базою, де розташовувалися незліченні німецькі загони.

Незабаром там почали будувати бункери та інші підземні споруди. Але в 1945 році, коли німці зрозуміли, що програють, район почали посилено бомбити. А 20 квітня 1945 року радянські війська прийшли і взяли штаб без бою. Маршал Георгій Жуков проголосив його штаб-квартирою.

Через багато років це історичне місце занедбане. "І тільки дідусь Ленін докірливо дивиться на непроханих відвідувачів зверхньо", - ​​написав мандрівник.