Слідчі Міністерства внутрішніх справ планують допитати лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока. Політик брав участь у зіткненнях під Верховною Радою 31 серпня.

Про це пише Zn,ua.

"Наразі правоохоронці ретельно вивчають всі фото- і відеоматеріали, встановлюють усіх учасників масових заворушень під ВР, з'ясовують їх місцезнаходження і збирають доказову базу", - зазначила спікер київської міліції Світлана Блищик.

Читайте також: Нацгвардійця під Радою вбили кулею - МВС

Розпочали п'ять кримінальних виробництв за всіма фактами за статтями 293, 294, 348, 245 і 263 Кримінального кодексу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Зараз міліція робить все, щоб встановити не тільки виконавців, а й організаторів і змовників заворушень. У ході досудового розслідування будуть допитуватися всі можливі учасники цих масових заворушень, в тому числі і Олег Тягнибок", - розповіла вона.

Нагадаємо, 31 серпня після голосування депутатів за децентралізацію, між протестуючими, міліцією та співробітниками Нацгвардії, які перебували в кордоні навколо парламенту, почалися сутички біля Ради.

Мітинг переріс у сутички з міліцією. З натовпу в правоохоронців кинули гранату. За даними МВС, постраждали більше ста сорока людей.