15 тисяч киян, які інвестували у квартири в новобудовах, швидше за все залишаться і без нерухомості, і без грошей. Про це заявив заступник міського голови Києва Ігор Ніконов.

"Покупці нинішніх недобудов можуть ніколи не повернути свої гроші. Людям треба пояснити, що в Києві 260 недобудов. Багато з них ніколи не будуть добудовані", - сказав чиновник.

Окремо він також заявив, що одразу ж після виборів київська влада має намір сісти за стіл переговорів з незаконними забудовниками, але тільки з такими, "які мають хорошу репутацію".

Столичну громадськість обурила позиція влади щодо довгобудів.

"Влада міста розписуються в повному своєму безсиллі, відсутності ідей щодо реформ і прямо каже, що кидає людей з бідою. Тепер у тисяч українців не буде ні грошей, ні житла, ні навіть перспективи отримати за весь цей бєспрєдєл компенсацію", - говорить "Знай" Вадим Якимець, один із лідерів громадської організації "Рух за реформи".

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Читайте також Раритетне Лук'янівське депо перетворять на торговий центр (фото)

На його думку, очільники міста мали б вже давно вирішити проблему вкладників у нерухомість.

"Найбільш цинічне у цій ситуації те, що Ігор Ніконов є власником найбільшої в столиці будівельною компанією "К.А.Н. Девелопмент", заснованої ще в 2001 році. І я нагадаю, що з 44 незаконних будівництв 40 пов'язані з представниками УДАРу. І тепер Ніконов каже, що з "правильними" забудовниками, які свідомо порушили закон, вони сядуть за стіл переговорів. Він би вже одразу прямо сказав, що його фірми будуватимуть як і де хочуть, а інших будуть банкрутувати і паралельно залишати біля розбитого корита пересічних українців", - зазначив активіст.