Сьогодні, 2 вересня, демобілізували 123 військовослужбовців 55-ї окремої артилерійської бригади. Всі вони були покликані під час третьої хвилі мобілізації, в липні-серпні минулого року - повідомляє ПрессОРГ.

Запорізькі аріллерісти пройшли найгарячіші точки зони АТО, у тому числі брали участь у боях за Іловайськ та Дебальцеве. Саме 55-ка прикривала колону, яка виходила з Іловайська рік тому. З ініціативи волонтерів були виготовлені пам'ятні знаки для тих, хто вийшов з "Іловайського котла". За словами волонтера Катерини Матюхи, артилеристи побували в пеклі, але не зробили крок назад, а продовжували служити.

Читайте також: Майже всі загиблі під Іловайськом ідентифіковані - Міноборони

Один з військовослужбовців, Юрій Дьячков, був нагороджений посмертно. Він загинув у серпні минулого року під Старобешеве. Пам'ятний знак вручили його мамі.

Нагадаємо, що сьогодні на території військової частини 3027 Нацгвардії, що в селі Нові Петрівці на Київщині, відбулася церемонія прощання з бійцем, старшим стрільцем Ігорем Дебрін, який помер від осколкового поранення в серце, отриманого в результаті заворушень біля стін Верховної Ради 31 серпня

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще