Сотні мігрантів очікували відкриття вокзалу в Будапешті, щоб потрапити на поїзди до Західної Європи. Однак угорська влада призупинила залізничне сполучення у цьому напрямку.

Про це повідомляє німецьке видання Deutsche Welle.

Вранці третього вересня, кілька сотень мігрантів увірвалися до головного вокзалу Будапешта. Поліція в цей день відкрила залізничну станцію після дводенного блокування.

Проте перевізник зробив оголошення про те, що залізничне сполучення з країнами Західної Європи призупинили "на невизначений термін".

"З міркувань безпеки залізничних подорожей компанія вирішила, що до подальшого повідомлення пряме залізничне сполучення між Угорщиною і Західною Європою не буде надаватися", - зазначається у заяві угорської залізниці.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Мігранти – це лише проблема Німеччини - прем'єр Угорщини\

У понеділок угорська влада неочікувано дозволила тисячам мігрантів сідати на поїзди до Австрії та Німеччини. В ніч на перше вересня лише до Мюнхена прибули понад 2,5 тисячі біженців. Всі вони переважно їхали угорськими поїздами. Лише у серпні до Угорщини прибуло понад 50 тисяч біженців.

У вівторок по обіді проїзд з вокзалу в Будапешті заборонили всім пасажирам, які не мали візи до країн Євросоюзу. З того часу на вокзалі перебуває близько двох тисяч біженців. Вони влаштували демонстрацію перед залізничним вокзалом Будапешта та вимагали дозволу на в'їзд до Німеччини.