Заступник глави АП відвідав бійців Національної гвардії, які протистояли провокаціям на площі Конституції біля ВР 31 серпня, а нині лікуються у госпіталі МВС та лікарні №17 м. Києва, і вручив їм державні нагороди.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Високими державними нагородами відзначено 15 воїнів Національної гвардії, серед яких троє нагороджено посмертно: орденом "За мужність" ІІІ ступеня відзначені старший солдат Ігор Дебрін, солдат Олександр Костин, солдат Дмитро Сластіков. Цією нагородою відзначено також солдата Богдана Дацюка та солдата Віталія Шияна. Медаллю "За військову службу Україні" відзначено десятеро офіцерів та солдатів Нацгвардії", - зазначили у прес-службі.

Читайте також: Центр Києва патрулюватимуть нацгвардійці на бронемашинах

Серед нагороджених Президентом - командир роти старший лейтенант військової частини 3030 Тарас Лутчак. Під час теракту офіцер прийняв правильні і швидкі рішення щодо захисту військовослужбовців і стримав сутички. Тяжко поранений, він залишався зі своїми солдатами, вміло керував підрозділом та забезпечив евакуацію своїх підлеглих.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще