Китай скоротить чисельність армії на 300 тисяч осіб

Про це пише Російська служба ВВС, посилаючись на главу КНР Сі Цзіньпін.

"Досвід війни змушує людей ще більше цінувати мир. Незважаючи на те, як будуть розвиватися події, Китай ніколи не прагнутиме до панування, Китай ніколи не прагнутиме до розширення і ніколи не змусить інших переживати трагедії, які переніс він", - сказав він.

Читайте також: У Шанхаї випустили морозиво у вигляді голови повішеного японського прем'єра

Західні спостерігачі вважають великий китайський парад - демонстрацією сили в момент, коли Пекін знову висуває свої претензії із приводу територій в Південно-Китайському морі.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У країні стверджують, що єдиною метою грандіозного параду, за участі 12 тисяч чоловік і п'ятсот одиниць військової техніки, є вшанування жертв, принесених громадянами країни під час війни.

Народно-визвольну армію Китаю вважають найбільшою армією в світі: її особовий склад перевищує два мільйони військовослужбовців.