Сьогодні під час одержання хабара в сумі 575 тисяч гривень у Львові затримали депутата сільської ради села Бірки Яворівського району Львівщини.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Правоохоронці затримали голову земельної комісії Бірківської сільської ради, який одночасно є депутатом вказаного органу місцевого самоврядування, під час одержання неправомірної вигоди.

Більше півмільйона гривень чиновник вимагав за сприяння у наданні двом особам у приватну власність земельних ділянок по 0,1 га кожному.

Його затримали у одному із закладів громадського харчування у Львові, коли депутату передавали хабар.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Читайте також: На Луганщині затримали чотирьох міліціонерів-хабарників (фото, відео)

За даним фактом розпочато досудове розслідування за статтею Кримінального кодексу "отримання хабара". Його здійснює слідче управлінням Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області. Чиновнику загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, на Київщині обласна прокуратура скерувала до Білоцерківського міськрайонного суду обвинувальний акт стосовно Макіївського сільського голови Білоцерківського району та виконуючого обов'язки начальника районного управління Державно земельного агентства. Їх обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди в розмірі майже 14 мільйонів гривень.