Сьогодні у японському селищі Тайдзі розпочалося перше у цьому сезоні полювання на дельфінів. Зранку 20 рибаків вже вийшли на бійню, що одразу викликало прихильників захисту тварин на протест.

Щороку в Японії проходить сезон полювання на дельфінів з вересня по квітень. Риб заганяють у спеціальну бухту селища Тайдзі, де з дельфінів відбирають лише найкращих. Тих особин, які не підходять, відганяють від берега ножами та списами. Багато тварин не помирають одразу. Вода в океані червоніє від крові, а на березі стоїть сильний шум через крики дельфінів, що мучаться.

Після полювання дельфінів доставляють до зоопарків та акваріумів. Однак у травні цього року у Токіо прийняли закон, який забороняє купувати тварин, яких відловили таким жахливим чином.

Така церемонія постійно викликає обурення в організаціях по захисту тварин. У Японії запевняють, що це дійство є частиною національних традицій та проходить згідно із законодавством країни.

Читайте також: 13 млн дітей не навчаються через війну - ЮНІСЕФ

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Селище Тайдзі здобуло всесвітню популярність після виходу документального фільму "Бухта", режисером якого став фотограф National Geographic Луї Псіхойос. Він показує усю реалістичність полювання на дельфінів у Японії. Ця стрічка здобула Оскара у 2010 році як найкращий документальний фільм.