За ініціативою Єврейської громади України у селі Гнатівка Київської області побудували містечко для євреїв, які вимушено переїхали з окупованих територій. Центр, який має назву "Анатівка", є соціально-адаптаційним проектом.

За повідомленням Київської обласної державної адміністрації, вже найближчим часом до містечка заселяться 26 сімей. В "Анатівці" також побудують школу та дитячій садок.

"Ідея будівництва єврейського міста виникла у Моше Асмана - головного рабина України та Києва. У зв'язку з необхідністю надання допомоги євреям, які втратили свої будинки в результаті військових дій на сході України", - повідомили у прес-службі Київської облдержадміністрації.

Читайте також: Київські школярі плестимуть маскувальні сітки для АТО

Центр зможе прийняти близько 500 мешканців з Донбасу. У ньому буде повністю розвинена інфраструктура із навчальними закладами. Село розташоване у 17 кілометрах від Києва.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще