Український №2 в тенісі Сергій Стаховський, який у третьому колі US Open зіграє з французом Жо-Вільфредом Тсонга, прокоментував своє недавнє повідомлення про те, що ATP планує "ввести цензуру".

Про це пише The New York Times.

Нагадаємо, цього літа широкий резонанс викликали висловлювання Стаховського про гравців нетрадиційної сексуальної орієнтації - багатьма вони були сприйняті як прояв гомофобії.

За пропонованим правилом, ще не затвердженому ATP, Асоциация зможе карати гравців за будь-які коментарі, які, як вона вважатиме, ганблять теніс. 29-річний Стаховський стверджує, що саме його слова послужили приводом для цієї ініціативи: "Вони зрозуміли, що нічого не можуть мені зробити. Тому тепер вони змінюють правила".

Також 60-й номер рейтингу ATP в USA Today пояснив свої слова, які викликали великий медійний ажіотаж: про те, що в чоловічому турі геїв немає, в той час як половина тенісисток - лесбіянки, через що він не хотів би, щоб його дочка грала в теніс.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Читайте також: "Кожна друга в жіночому тенісі - лесбіянка" - Стаховський

"Так, серед тенісисток багато лесбіянок. Але я не маю нічого проти цього. Мій найкращий друг - гей. Мій перукар теж. У мене хороші стосунки з багатьма тенісистками, так що я знаю, що діється в жіночій роздягальні. Але я все це говорив не до того, що, якщо хтось зізнається в нетрадиційній орієнтації, його почнуть утискати. Кожен має право бути тим, ким хоче, і ніхто не має права вказувати кому б то не було, щó йому робити зі своїм життям", - заявив українець.

"Щодо моєї дочки, то моє небажання віддавати її в теніс не має ніякого відношення до атмосфери в жіночій роздягальні. Просто я не хочу для неї життя професійного спортсмена", - сказав Стаховський.