У білоруському місті Брест рідні та близькі простилися із загиблим на Сході України Олесем Черкашиним із позивним "Друг".

Бійця, який загинув від поранень в бою під Старогнатівкою у ніч на 28 серпня, у рідному дворі в останню путь провели близько 150 осіб, пише "Наша Ніва".

Труну молодого хлопця накрили прапорами Білорусі та України, зустрівши вигуком "Героі не ўміраюць!" та вставши на коліна.

На похороні були присутні білоруські активісти, політичні діячі, колишні політв'язні та священники греко-католицької та протестантської церков.

Читайте також: На Майдані Незалежності попрощалися з волонтером Андрієм Галущенком (фото)

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім білоруських молитов, із Черкашиним прощалися гімном України та піснею, яку хлопець написав на війні, у якій є слова "За землю рідну не дарма я життя віддаю".

33-річний білорус Олесь Черкашин пішов добровольцем захищати українську землю на початку зими 2014 року. Він перший, хто загинув серед десятків громадян Білорусі, які воюють проти проросійських бойовиків за свободу України.

Нагадаємо, що раніше у боях під Широкиним, біля Маріуполя, загинув грузинський доброволець Георгій Джанелідзе, який воював у лавах полку "Азов".