Boeing визначився з назвою для пілотованого транспортного корабля CST-100, за допомогою якого NASA збирається доставляти астронавтів на Міжнародну космічну станцію (МКС) - повідомляє офіційний сайт NASA.

Корабель отримав назву Starliner ("Зоряний лайнер"). Його передстартова підготовка буде проходити у модернізованому ангарі Космічного центру Кеннеді у Флориді, де раніше розташовувалися транспортні засоби тепер уже згорнутої програми Space Shuttle.

Перший старт Starliner повинна здійснити ракета Atlas V з майданчика 41-го космодрому на мисі Канаверал. CST-100 здатний доставляти на навколоземну орбіту до семи чоловік. Прототип апарату вперше був представлений публіці на авіашоу у британському Фарнборо в липні 2010 року.

Starliner складається з двох частин: в одній знаходяться астронавти і системи життєзабезпечення, друга призначена для управління кораблем і від'єднується з його поверненням на Землю. Капсула з астронавтами, як очікується, здатна витримати до десяти польотів у космос. Перший політ заплановано на 2017 рік.

Читайте також: На МКС доставили спеціальний скафандр для захисту спини

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадуємо, що NASA обрало компанії Boeing і SpaceX для укладення багатомільярдного контракту з будівництва пілотованих багаторазових космічних кораблів, CST-100 і Dragon SpaceX, відповідно. Загальна вартість робіт зі створення апаратів оцінюється в $4,2 млрд для Boeing і $2,6 млр для SpaceX.