Адміністрація Президента України перевірить законність та чинність усіх підписів петиції про самозахист шляхом володіння зброєю. Петиція може бути розглянута, адже вона набрала необхідні 25 тисяч підписів.

"У цю п'ятницю перша петиція набрала понад 25 тисяч голосів, а, отже, згідно закону та указу Президента, інформація щодо початку розгляду петиції буде оприлюднена протягом трьох робочих днів. Протягом цих днів ми вивчаємо технічні параметри як збиралися підписи, хто голосував, чи відповідають зареєстровані підписи закону України, чи не мали місце технічні маніпуляції, тощо. Після оприлюднення інформації про початок розгляду, ми маємо 10 днів на розгляд петиції та публікації результату розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням", - повідомив заступник голови АП Дмитро Шимків.

Петиція була подана громадською організацією "Всеукраїнська асоціація власників зброї" і має назву "Законодавчо затвердити право громадян України на захист".

"Доповнити статтю 27 Конституції України частиною четвертою наступного змісту: "Кожен громадянин України має право на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту свого життя і здоров'я, житла і власності, життя і здоров'я інших людей, конституційних прав і свобод у разі узурпації влади, посягання на конституційний лад, суверенітет і територіальну цілісність України" - текст цієї петиції.

Читайте також: Україна опустилася у рейтингу військової потужності держав світу

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Раніше Порошенко повідомив про початок розгляду електронних петицій та оголосив про запуск відповідного сайту.