Найбільший в Японії синдикат мафії якудза "Ямагуті-гумі" розколовся, а частина його членів утворила нове угруповання. Про це повідомило агентство Кіодо.

За даними джерел в поліції, від синдикату за останній час відокремилися близько 3 тис. чоловік. Нове угруповання, швидше за все, отримає назву "Кобе Ямагуті-гумі", за назвою міста в префектурі Хего, де знаходиться штаб-квартира японських мафіозі. Її очолить 67-річний Куніо Іноуе, який є босом синдикату "Ямак-гумі".

"Ямагуті-гумі" об'єднує під собою 13 різних синдикатів та угруповань мафії. До складу "Ямак-гумі" входить близько 2 тис. Осіб, які фактично складали кістяк "Ямагуті-гумі".

Читайте також: Порівнювати ФІФА з мафією образливо для мафії - сенатор

Поліція Японії в даний час знаходиться в стані підвищеної готовності через побоювання, що розкол в мафії призведе до кровопролитного переділу сфер впливу та мафіозним війнам.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У 1980 році в "Ямагуті-гумі" вже відбувався розкол. Тоді він навів майже до 300 інцидентів з численними жертвами. Головне протистояння відбувалося між бійцями "Ямагуті-гумі" і входить до складу синдикату угрупування "Ітіва-кай". Серед постраждалих були також і звичайні жителі.

Багато угруповання якудза в Японії існують легально, хоча і знаходяться під пильною наглядом поліції. Лідери гангстерів також в основному живуть відкрито, як правило, в якості президентів підставних компаній або лідерів ультраправих організацій.

Майже 46% всіх японських якудза входять в угрупування "Ямагуті-гумі". За нею слідують злочинні клани "Сумієси-кай" і "Інагава-кай". Разом ця трійка контролює 70,5% якудза. Доходи японського кримінального світу складаються з надходжень від рекету, азартних ігор, індустрії розваг, наркотиків, зброї і фінансових махінацій.

Якудза також причетні до будівельного бізнесу, який вважається в Японії однією з найбільш корумпованих. В даний час чисельність "Ямагуті-гумі" складає близько 23,4 тис. Чоловік по всій країні. Керує синдикатом Синобу Цукаса, чиє справжнє ім'я Кен'іті Синоду.