Комітет виборців України (КВУ) виокремив регіони, в яких є найбільш висока можливість підкупу виборців під час виборчої кампанії в органи місцевого самоврядування, повідомив генеральний директор КВУ Олексій Кошель.

"За результатами дослідження, КВУ виокремив регіони, де на сьогодні має місце висока конкурентність серед потенційних кандидатів та партій, яка може призвести до порушень чинного законодавства та втрати контролю над ситуацією з боку правоохоронних органів – Дніпропетровськ, Харків, Ужгород, Львів, Київ і Полтава", – зазначив він на брифінгу, передає УНН.

Він додав, що вже у Полтавській, Дніпропетровській, Хмельницькій областях було зафіксовано випадки підкупу виборців.

Читайте також: ЦВК сформувала склад 640 тервиборчкомів

"Жителям роздавали продуктові набори від імені громадських організацій та благодійних фондів, надавалась адресна допомога малозабезпеченим верствам населення наборами ліків", – зазначив Кошель.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, з 5 вересня в Україні офіційно стартувала передвиборча кампанія перед виборами до місцевих рад.