Сьогодні одна із двох десятків петицій Президенту про скасування розмитнення і акцизного податку на імпорт автомобілів зібрала необхідні для розгляду голоси, повідомляють у виданні "Автоцентр".

Зараз петиція Ігоря Матвієнка зібрала понад 26 тис. голосів з необхідних 25 тис. Хоча до кінця збору підписів залишилося ще 83 дня. У петиції зазначено: "Відмініть розмитнення і акцизний збір, скільки можна народ доїти, цього немає в жодній цивілізованій країні".
"Зрозуміло, що владі невигідно відміняти мито й акциз на іномарки, бо скоротяться надходження в бюджет. Однак саме урядовці почали про це говорити першими. Обіцяли відміну акцизу ще влітку. Народ це й підхопив", - говорить "Знай" Олег Назаренко, голова Всеукраїнської організації автоімпортерів і диллерів.

За його словами, державні чиновники не раз робили заяви стосовно відміни мит і акцизного збору на імпортні автомобілі.

"Причому говорили, що скасують це із нового року. Цим вони зменшили обсяги торгівлі та ввозу нових машин в Україну. Потенційні виробники і покупці чекають відміни цих податків", - каже експерт.

Читайте також "Уряд знову збирається повернути техогляд" - експерт

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

На його думку, для розгляду президентом цієї петиції не обов'язково чекати, поки підписників електронного документу буде 25 тис. осіб.

"Це в США так. У нашому законодавстві вказано, що президент має розглядати звернення кожного громадянина. Тому навіть без закону про електронні петиції Петро Порошенко мав би звернути увагу на ці звернення", - каже Олег Назаренко.

Нагадаємо, 28 серпня почав діяти сервіс електронних петицій на сайті глави держави. На розгляд до нього можуть потрапити лише ті звернення, що протягом трьох місяців збирають понад 25 тис. голосів.