Відбулися спільні навчання волонтерів безпілотної авіації АРМІЯ SOS і зенітників Національної Гвардії України.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав волонтер АРМІЯ SOS Артем Палютін.

"Близько місяця тому, польотна група, підрозділи безпілотної авіації Армії SOS, брала участь у спільних навчаннях з одним із зенітних дивізіонів Нацгвардії. Учення принесли додатковий досвід обом сторонам. Тиждень тому від зенітників надійшла повторна пропозиція. Один з наших екіпажів виїхав на полігон ", - розповів він.

Цього разу завдання вирішили ускладнити. Ніхто з учасників навчань заздалегідь не знав, звідки і в який час вилетить безпілотник.

Читайте також: Для навчань в Одесу прибув турецький корвет (фото)

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Ми вибрали позицію в декількох кілометрах від табору гвардійців, а вони з урахуванням досвіду минулих навчань, розставили багато постів зі спостерігачами. На нашій стороні була раптовість підльоту, яскраве сонце і серпанок в повітрі, але нам це не допомогло, по рації було чути, як нас засікли і ведуть. І це в першому польоті. У подальших заходах на табір зенітників пілот використовував різні хитрощі і можливості літака. Два рази нам все-таки вдалося підлетіти непомітно. День був дуже насичений, і час пролетів швидко", - додав Артем Палютін.