Ініціативна група кримських татар розпочинає акцію з блокування Криму на адміністративному кордоні з материковою Україною

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає "Крым.Реалии".

"Ми готуємо повне блокування Криму з материка. Зараз розпочато підготовку. Головне завдання - знайти дієві механізми, які дозволять Україні захищати права громадян, які проживають у Криму", - зазначив він.

При цьому голова Меджлісу не розкривав всіх подробиць запланованої акції. Чубаров пообіцяв викласти подробиці у вівторок під час прес-конференції у Києві в Українському кризовому медіа центрі.

Читайте також: Окупований Крим назвали окремою державою в Канаді

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов анонсував прес-конференцію, на якій ініціативна група кримських татар і патріотів України оголосять про підготовку до мирного блокуванню адміністративного кордону c Кримом.

Нагадаємо, центри, які будуть координувати роботу кримськотатарської діаспори, з'являться в США, країнах Європи та в Туреччині. Рефат Чубаров заявив, що кримські татари в усьому світі повинні активізуватися для повернення Криму під контроль України, а також чинити тиск на уряди своїх країн для посилення санкцій проти країни-агресора.