У вівторок, 8 вересня,у всьому світі відзначають міжнародний День грамотності. Вперше його провели у 1966 році за ініціативи Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності.

З нагоди свята генеральний секретар ООН Пан Гі Мун виступив з посланням.

Він заявив, що на планеті 750 млн неписьменних дорослих людей.

"Більше 750 млн дорослих у світі неписьменні, причому дві третини з них - жінки. Близько 250 млн дітей шкільного віку не навчені основам грамотності, в той час як 124 млн дітей і підлітків не відвідують заняття", - йдеться в посланні Пан Гі Муна.

Генеральний секретар закликав дати всім жителям планети можливість навчитися читати і писати.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: У цьому році в Європу морем прибуло 365 тисяч біженців - ООН

В офіційному посланні ООН наголошується, що порядок денний на період до 2030 року націлена на викорінювання убогості, зменшення нерівності та збереження нашої планети. Її прийняття керівниками країн світу в другій половині цього місяця дозволить знову підтвердити важливість поширення грамотності, щоб забезпечити гідне життя кожній людині.