Європейський парламент прийняв резолюцію, в якій висловив стурбованість тим, що основні права біженців, які шукають притулку в ЄС, можуть бути порушені. Про це повідомляється на офіційному сайті Європарламенту.

"За основу своєї міграційної політики Євросоюз та його держави-члени повинні прийняти солідарність і повагу до фундаментальних прав мігрантів та шукачів притулку. Потрібно гарантувати основний мінімальний рівень життя, необхідний для дотримання громадянських, економічних, культурних та соціальних прав для найуразливіших та соціально незахищених верств населення", - йдеться у документі.

Повідомляється, що країни ЄС мають прийняти "енергійні і примусові заходи щодо запобігання подальших трагедій на морі".

Депутати також закликали створити ефективну та узгоджену системи надання притулку в Євросоюзі для справедливого розподілу біженців між країнами.

Читайте також: Потік мігрантів змінить Німеччину - Меркель

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Європарламентарі засудили заходи безпеки, прийняті на кордонах ЄС, де прикордонний контроль "іноді приймає форму стін з колючим дротом".

Нагадаємо, Голова агентства ООН із питань біженців Антоніо Ґутерріш закликав Європейський союз прийняти до 200 тисяч біженців у рамках "програми масового переселення".