Британський парламент не ухвалив закон про евтаназію, який дозволив би лікарям допомагати хворим відійти з життя. Ця проблема не обговорювалась в Об'єднаному Королівстві більш ніж 20 років.

За ухвалення цього закону проголосували 188 членів парламенту, серед яких були представники Консервативної партії, яка має депутатську більшість. 330 парламентарів проголосували проти евтаназії, повідомили у ВВС.

Ухвалення цього проекту дозволило б лікарям розробити спеціальну процедуру. Людина, яка має смертельну хворобу, під наглядом медиків приймала б препарати, які призведуть до швидкої та безболісної смерті.

Скористатися послугою швидкої смерті могли б лише ті пацієнти, діагноз яких підтвердили лікарі та їм залишилось не більше півроку. В будь-якому разі, це можна було б робити лише з дозволу суду.

Читайте також: У Пентагоні закрили усі секретні лабораторії

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нещодавно в американському штаті Каліфорнія ухвалили закон про евтаназію. Наразі у США така процедура доступна у шістьох штатах.