Десять тисяч примірників книги "Аеропорт" продали за два дні після першого накладу. На презентацію книги на Форумі видавців у Львові зібрався аншлаг, а Сергій Лойко розповів про найстрашнішу частину книги.

"Книга не залишить байдужим нікого, не даремно вона викликала такій ажіотаж. Для українських видавців такі обсяги – неймовірний рекорд, ми вже замовили друк ще десяті тисяч примірників", - заявив під час презентації директор видавництва БрайтСтар Паблішінг Дмитро Кириченко.

"Головний герой мого роману - це війна. Це ніяке не АТО, а війна. І я хочу ось тут у Львові повторити - це не війна росіян з українцями, це не війна Росії з Україною, це війна України з однією людиною, наділеним владою і одержимим брудними пристрастями", - описав зміст своєї книги Лойко.

Книга побудована на підставі військових щоденників журналіста Los Angeles Times, репортажів і більш ніж 43 годин записів інтерв'ю з бійцями з обох ліній фронту. Лойко стверджує, що 90% описаного в книзі - абсолютна правда. Серед сюжетних ліній - кохання, ревнощі, зрада, помста, погоня, снайперська мисливство та багато смертей.

Читайте також: Автори за гратами, країна у війні: 5 головних книг Форуму видавців

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Ця книжка не лише про оборону донецького аеропорту, моя книга починається з Майдану і окупації Криму, Слов'янськ, Іловайськ та інші ключові події АТО. Наприкінці усі сюжетні лінії сходяться в одну. Мій головний герой – журналіст, американець російського походження, єдиний вигаданий персонаж. Це фігура, яка допомогла мені поєднати усі сюжетні лінії", – сказав Лойко.

Один з найстрашніших моментів битви за аеропорт - це вибух гігантської бомби, що складалася з сотень мін і мішків з тротилом, яка знищила основну будівлю аеропорту. Кіборги потім назвали це "вибухом атомної бомби". За вибухом бомби послідувала газова атака. Після цього в аеропорту не залишилося жодного не пораненого, жодного не контуженого ...

"Перед завершенням книги я провів 12 годин в госпіталі в Харкові з двома кіборгами. У главу увійшли їх прямі цитати, де немає нічого придуманого мною. Тому там багато лайки, мабуть надто багато брудних і кривавих подробиць, слабкими нервами краще цю главу пропустити", - уточнив письменник.