Сьогодні після зустрічі у Варшаві про це заявили віце-прем'єр, Міністр оборони Польщі Томаш Семоняк і Міністр оборони Швеції Петер Гультквіст.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Ми бачимо, як за два роки в регіоні кардинально змінилася ситуація: агресія в Україні, анексія Криму - це нові детермінанти загрози для наших держав. Балтійське море перетворилося з "моря миру" в "море загроз", тому поглиблення нашого військового співробітництва, за нашим загальним переконанням, є необхідним і доцільним", - заявив Семоняк.

"Той факт, що Росія почала конфлікт в Україні, повністю змінив розстановку сил у нашій частині Європи. Ми спостерігаємо також посилену активність Росії в Балтійському морі. Тому шведський парламент вирішив збільшити витрати на оборону на 11% протягом п'яти років", - зазначив Гультквіст.

Читайте також: Естонія закликає Захід не забувати про агресію Росії

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також він заявив, що країни домовилися про початок стратегічного діалогу між міністерствами. Стратегічний діалог повинен сприяти військовому співробітництву двох держав у вигляді спільних маневрів. Міністри підписали нову угоду про співпрацю в оборонній сфері.

Нагадуємо, що Польща не прийме певних квот ЄС щодо мігрантів і готова ввести заходи прикордонного контролю на кордонах з іншими країнами Євросоюзу.