Канада може прийняти від 80 до 90 тисяч біженців із Сирії. Про це розповів колишній канадський сенатор від ліберальної партії та командувач силами ООН у Руанді (1993-1994) Ромео Даллер, пише Укрінформ.

"Сирійці будуть для нас цінними, як стали в'єтнамці та угорці. Ми можемо прийняти їх від 80 до 90 тисяч", - сказав Даллер.

Він вважає, у Сирії - гарно освічене суспільство із розвиненим середнім класом, тож громадяни цієї країни будуть корисними Канаді.

Даллер сумнівається, що сирійські біженці становитимуть загрозу для країни.

Читайте також: Сирійські біженці "їдуть в нікуди" (фото)

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Питання безпеки стало "димовою завісою", яка дозволяє нічого не робити. Канада вже прийняла 20 тисяч іракців, і я не пам'ятаю особливих дискусій з приводу безпеки. Чому це питання вийшло на перший план стосовно сирійців?", - зауважив екс-сенатор.

Нагадаємо, з початку конфлікту Канада вже прийняла більше 2 500 сирійських біженців. До 2017 року влада пообіцяла прийняти ще 10 тисяч. Також 2,5 млн. сирійських біженців прийняла Саудівська Аравія.