Співробітникам інформаційного холдингу News Media Арама Габрелянова заборонили представлятися працівниками інших організацій, давати гроші агентам і ньюсмейкерам і використовувати інші засоби отримання інформації, крім прес-карт.

Про це пише "Газета.Ru".

Відповідний наказ набрав чинності з 11 вересня 2015 року. За порушення нового правила журналістам загрожує дисциплінарне стягнення аж до звільнення. Анатолій Сулейманов, головний редактор телеканалу LifeNews, що входить до холдингу Габрелянова, підтвердив наявність такого наказу. Він назвав це нововведення "переходом до громадянської журналістики".

Читайте також: Ще три російські телеканали заблокували в Україні

"У нас вже півтора року працює додаток, через яке люди надсилають відео, фото та інформацію і отримують за це гроші. Цю програму скачали вже близько півмільйона людей. Тепер ми будемо платити гроші людям, які надсилають нам матеріали через додаток. З системою, при якій ми платимо певним інформаторам, ми більше не працюємо", - пояснив він.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Наприкінці серпня телеканал повідомив, що з ним "в категоричній формі" відмовилося співпрацювати міністерство внутрішніх справ. А в кінці 2014 року в холдингу відбулися масові скорочення співробітників. До кінця року холдинг звільнив близько 20 відсотків працівників.