Завдяки експертизі ДНК встановлено імена 235 загиблих воїнів АТО, тіла яких були доставлені в Дніпропетровську область, ще 164 залишилися невпізнаними.

Про це повідомили у департаменті взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту та оборонної роботи Дніпропетровської облдержадміністрації.

98 загиблих, які раніше були поховані на Краснопільському кладовищі, вже упізнані. Після ідентифікації родичі 88 героїв вирішили перепоховати їх на рідній землі. Бійцям, що залишилися на Краснопільському кладовищі, встановлено пам'ятники в єдиному стилі, відкрито меморіал. Тут буде створена алея пам'яті захисників Вітчизни.

На сьогодні залишилися невпізнаними 164 військових. Щодо більшості цих тіл вже встановлені перші збіги кодів ДНК. Найближчим часом будуть проведені другі остаточні дослідження.

Читайте також: Майже 90 тисяч бійців АТО отримали статус учасника бойових дій

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Однак, за словами директора департаменту Ірини Федорчук, існує певна проблема з пошуком рідних загиблих:

"Є психологічний фактор, коли люди не хочуть вірити в те, що їхні близькі загинули. Сподіваються, що вони знаходяться в полоні. Тому і не приходять здавати аналізи або категорично відмовляються від цих процедур, - зазначає вона.

Раніше нардеп Ольга Богомолець повідомляла, що з допомогою експертизи ДНК вже впізнали більше 400 загиблих українських бійців.