На найближчому засіданні уряду буде ухвалена нова тарифна сітка, завдяки якій можна буде підвищити зарплати висококваліфікованим бюджетникам, повідомив сьогодні прем'єр Арсеній Яценюк.

"По першому розряду в нас фактично висококваліфіковані працівники, а це і вчителі, і лікарі, і культура, одержать не плюс 13% до нинішнього рівня заробітної плати, а отримають майже плюс 19%", - сказав він.

Підвищення зарплат у нинішніх економічних реаліях може призвести до збільшення темпів інфляції, вважають у консалтинговій компанії "Кейс-Україна".

"Очевидно, уряд вирішив підняти свій рейтинг. Інакше такі рішення пояснити не можна, бо бюджет і так дефіцитний, - говорить "Знай" Дмитро Боярчук, директор консалтингової компанії "Кейс-Україна".

Читайте також Підвищення соцвиплат призведе до збільшення інфляції - експерт

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За його словами, такі підвищення зарплат - це порушення угоди МВФ з Україною, у якій сказано, що ми не маємо посилювати інфляцію.

"Видача підвищених заробітних плат впливає на інфляцію, бо збільшується обсяги гривневої маси у населення. Гривні починають знецінюватися, бо не підкріплені зростанням реальної економіки".

Нагадаємо, у кінці вересня в Кабміні повідомили про підняття мінімальної зарплати із 1218 грн до 1378 грн.