На державному підприємстві поштового зв'язку "Укрпошта" з моменту дії антикорупційної програми, яку було впроваджено в 2014 році, виявлені порушення на суму близько 95 млн. гривень.

Про це повідомив виконувач обов'язків гендиректора підприємства Ігор Ткачук на брифінгу в середу, 16 вересня, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, низка порушень пов'язана з використанням фальшивих марок. Збитки лише за цим правопорушенням складають десятки мільйонів гривень на рік.

У процесі виявлення порушень було також розкрито схему, за якою в 2014 році поставлялося паливо за завищеними цінами. Збитки оцінено в 18 млн. гривень.

Крім того, як повідомив Ткачук, розслідується справа про перерахування попереднім керівництвом ДП коштів у "Златобанк" і "Дельта-банк", куди було перераховано 57 млн. гривень і 40 млн. гривень відповідно, тоді як банки вже знаходилися в стані банкрутства. При цьому керівник "Укрпошти" додав, що 37 млн. гривен з "Дельта-банку" вдалося повернути.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Читайте также: Збитки українських банків складають 33 млрд гривень

Однією з важливих проблем в роботі антикорупційної програми виконувач обов'язків гендиректора "Укрпошти" назвав збитковість роботи окремих дирекцій підприємства. Зокрема, 21 керівник, серед них - і керівники обласних дирекцій, звільнені за низькі показники роботи і ймовірні корупційні схеми, які повинні підтвердити або спростувати правоохоронні органи.

Серед збиткових дирекцій він назвав філії в Сумах, Івано-Франківську (є наказ про звільнення керівника), Полтаві (директор буде пояснювати причини збитку).

Загалом, згідно з даними керівника "Укрпошти", за корупційними порушеннями на підприємстві вже порушено понад 40 кримінальних справ.

Нагадаємо, у першому півріччі 2015 року великі та середні підприємства України отримали 232,617 млрд. гривень збитку до оподаткування. За даними Державної служби статистики, це у 1,7 разу більше від аналогічного показника минулого року.