Ультраконсервативні ісламісти намагаються завербувати біженців, які тікають у Німеччину. Зокрема, мусульман-сунітів.

Про це повідомив керівник внутрішньої розвідки Німеччини Ханс-Георг Маассен, передає агентство Reuters.

"Ми помітили, як салафіти діють в образі меценатів і помічників", - зазначив він.

Вербувальники-ісламісти, за його словами, навмисно шукають контакт з біженцями. Потім вони запрошують їх у визначені мечеті, де вже і вербують їх для своїх цілей.

Проте Маассен розвіяв побоювання, що терористична організація "Ісламська держава" може спробувати направити бойовиків до Німеччини під виглядом біженців.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Голова внутрішньої розвідки Німеччини наголосив, що маршрути, через які біженці потрапляють в Європу, є надто небезпечними для терористів. Вони можуть загинути в дорозі.

Читайте також: Хорватія прихистила вже більше 5 тисяч біженців

Німецький уряд очікує, що в країну цього року прибуде 800 тисяч біженців. Більшість з них є мусульманами з Сирії, Іраку та Афганістану.

Нагадаємо, близько п'яти тисяч мігрантів на кордоні Хорватії з Сербією намагаються сісти на поїзди, що прямують до Загреба. Біженці зібралися на станції "Товарник" поблизу хорватського кордону.