Українська баскетбольна Суперліга оголосила про проведення окремого чемпіонату від турніру, організовуваного Федерацією баскетболу України.

Суперліга стартує 31 жовтня матчем "Дніпро" - "Будівельник", пише офіційний сайт Суперліги.

У турнірі виступлять "Будівельник" (Київ), "Дніпро" (Дніпропетровськ), "Галичина" (Львів), "Одеса", "Говерла" (Івано-Франківськ) і кілька клубів з Кременчука та Харкова.

Остаточний склад Суперліги буде названий відразу ж після завершення всіх адміністративних та юридичних процедур. Ростери всіх команд на початку жовтня будуть представлені баскетбольному співтовариству.

Також повідомляється, що Суперліга контролюватиме витрачання коштів клубами і виплатами для гравців, встановивши на нинішній сезон нижню зарплатну планку кожного клубу на рівні 2,5 млн гривень.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Суперліга заявила, що виплатить заборгованість перед арбітрами за минулий сезон найближчим часом і спробує врегулювати питання заборгованостей клубів перед гравцями.

Читайте також: У новому сезоні Чемпіонату України з баскетболу скоротиться кількість учасників

Суперліга зазначила, що конфлікт з ФБУ відсутній, а існує некомпетентність у багатьох питаннях з боку федерації.

Нагадаємо, раніше ФБУ повідомляла, що в його турнірі візьмуть участь 9 клубів, серед яких немає "Будівельника" та "Дніпра". Найвідоміші команди в чемпіонаті федерації - це "Хімік" з Южного та "Черкаські Мавпи".