Туреччина, яка приймає у себе найбільшу кількість біженців у світі, станом на сьогоднішній день витратила $ 7,6 млрд. на утримання 2,2 млн. сирійців, які втекли в цю країну.

Про це заявив віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмус, передає агентство Reuters.

Довжина турецько-сирійського кордону складає близько 900 кілометрів. Туреччина використовує "політику відкритих дверей" по відношенню до тих, хто втік від громадянської війни, яка триває вже п'ять років в Сирії.

За словами Куртулмуса, за цей час підрозділи турецької берегової охорони врятували 53,228 чоловік, 274 людини померли.

Читайте також: На березі Туреччини знайшли труп дівчинки-біженки

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, що через нестабільну ситуації в країнах Північної Африки та Близького Сходу, в європейські держави прибуває все більше мігрантів. За планом Єврокомісії, біженці повинні розподілятися по країнах ЄС пропорційно населенню, економіці, рівню життя в державах.

Так, Франції необхідно буде розмістити 14,7% біженців, Німеччині - 18,42%. Всього держави Євросоюзу домовилися прийняти у себе 32 тис. мігрантів протягом двох років. Однак Німеччина, найпопулярніша у мігрантів країна ЄС, очікує до кінця року отримати 800 тис. заявок на надання статусу біженця.