У Грузії знову затримали колишнього мера Тбілісі Ґіґі Уґулаву, соратника екс-президента Міхеїла Саакашвілі.

Суд засудив його до чотирьох із половиною років позбавлення волі за звинуваченням у розтраті державних коштів на суму близько двох мільйонів доларів, повідомляє "Радіо Свобода".

Суддя присудив Уґулаву до дев'яти років, але відразу скоротив термін удвічі за оголошеною раніше амністією.

Уґулава і його прихильники вирок називають незаконним, а всі звинувачення проти нього - політично мотивованими.

17 вересня його випустили з-під досудового арешту за рішенням Конституційного суду Грузії, який визнав неконституційним, що він перебував під досудовим арештом майже 15 місяців, хоча Конституція Грузії визначає максимальний дев'ятимісячний термін.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Це пояснюється тим, що проти Уґулави нинішня грузинська влада супротивників Саакашвілі порушила кілька кримінальних справ, тож коли збігав один термін, суд знову вирішив узяти його під варту за іншу справу.

Читайте також: Саакашвілі здивував соцмережі своєю реакцією на гімн України (відео)

17 вересня Саакашвілі привітав рішення звільнити Уґулаву, заявивши, що це означає початок "руйнування впливу Кремля на Грузію". Натомість, у Тбілісі його у відповідь відразу звинуватили в "політизації" справи Уґулави.

Нагадаємо, Міхеїл Саакашвілі нині - громадянин України і голова Одеської обласної державної адміністрації.