Український інститут національної пам'яті та "Укрпошта" домовилися про випуск поштових марок із зображенням українського режисера Олега Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченка, незаконно засуджених в РФ до тюремного ув'язнення.

Про це повідомив заступник начальника управління Українського інституту національної пам'яті Сергій Громенко.

"На редакційно-художній раді "Укрпошти" ми одноголосно проголосували за створення поштових конвертів із закликом звільнити Савченко, Сенцова і Кольченка", – написав він у Facebook.

Нагадаємо, що 25 серпня Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі, а Кольченко - до десяти років. Обох українців звинуватили у тероризмі. ФСБ затримала їх 11 травня 2014 року на акції протесту в Сімферополі. За деякий час активістів перевезли до Москви, у слідчий ізолятор у Лефортові. 25 серпня засідання суду відбулося у Ростові-на-Дону.

Читайте також: Соратника Саакашвілі засудили до 4,5 років

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Російська правозахисна організація "Меморіал" оголосила Сенцова і засуджених у цій же справі Олександра Кольченка та Олексія Чирнія політв'язнями.