Команда з України посіла ІІІ місце на перших міжнародних змаганнях з надання допомоги пораненим в умовах ведення бойових дій (Tactical Combat Casualty Care, ТССС), які проходили в м. Логроньо (Іспанія) 16-18 вересня.

Про це повідомляє Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги.

Україну представляла команда інструкторів цієї організації у складі Дениса Суркова, Іллі Власюка, Олександра Мілюкова і Володимира Звеняцкого. Вони мають міжнародну сертифікацію Американської асоціації парамедиків (NAEMT) і проводять курси TCCC по всій Україні.

Українська команда у суботу ввечері прибуде в міжнародний аеропорт "Бориспіль".

У змаганнях взяли участь 16 команд: 6 команд з Іспанії, 3 - з США, по одній команді з України, Швеції, Голландії, Франції, Йорданії, Португалії та Марокко.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Оприлюднена дата проведення других Європейських ігор

Нагадаємо, що ТССС - міжнародний стандарт надання медичної допомоги на полі бою, розроблений в США. Наразі застосовується в арміях США і НАТО, у всіх спецпідрозділах і в рятувальних службах різного призначення.