Безпілотник "Нагор", розроблений ізраїльською компанією Israel Aerospace Industries, технічно відноситься до категорії "повітряного баражуючого засобу ураження". Тобто дрон здатний зависати над своєю ціллю і вражати її по команді або в обумовлений час.

Про це повідомляє Wired.

Як і його попередник "IAI Harpy", цей ударний безпілотник, виявляючи свою жертву, вражає її як "камікадзе". Тобто дрон, після обрання цілі, фактично перетворюється у звичайну бойову ракету. Він знищує свою жертву і сам же вибухає.

Безпілотник, прозваний "дроном-самогубцею" ,під час випробувань на початку цього літа показав себе в якості безжалісної та ефективної зброї.

Читайте також: Перший супутник з електричною силовою установкою з'явився на орбіті

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він оснащений інфрачервоною та звичайною цифровою камерами. Дрон може спостерігати за об'єктом і патрулювати територію безперервно протягом шести годин. В його боєголовці розміщено 15 кілограм вибухівки. Цього цілком достатньо для знищення вантажівок або ворожих радарів.

Безпілотники майбутнього стають все більш страшнішими та загрозливішими.