Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження через самовільне відкупорювання гендиректором "Масандри" Яніною Павленко однією з 5 пляшок 240-річного Херес-де-ла-Фронтера з колекції підприємства. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

Вино було відкрито спеціально для президента Росії Володимира Путіна і екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі.

"Збиток оцінюється в більш ніж 2 мільйони гривень", - повідомив перший заступник прокурора АР Крим Назар Холодницький.

Правда, звинувачення можуть бути пред'явлені тільки заочно, оскільки в даний час Крим контролюється Росією, а "Массандра" перейшла у відомство Управління справами президента РФ.

Про те, що, догоджаючи високим гостям, Яніна Павленко відкоркувала пляшку найстарішого вина енотеки "Масандри", написало російське видання "Промислові відомості".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Читайте також: Берлусконі став персоною нон-грата в Україні

Унікальне колекційне вино Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 привіз до Криму з Іспанії засновник "Масандри" граф Михайло Воронцов. У енотеці Масандри зберігалося 5 пляшок Херес-де-ла-Фронтера, ще дві пляшки були продані на аукціоні Сотбіс в 1990-му і 2001 роках.

Вартість пляшки такого вина, за різними оцінками, сьогодні становить від 100 до 150 тисяч доларів.

Нагадаємо, 11 вересня президент РФ Володимир Путін в окупованому Криму зустрівся з екс-прем'єром Італії Сільвіо Берлусконі.